Сервиз

Както всяка друга техника, така и климатиците с течение на годините експлоатация се повреждат и се нуждаят от ремонт и сервиз. За да може да имат дълъг експлоатационен живот , се налага честа профилактика и подръжка. Ако навреме се предприемат мерки за профилактика и качествено сервизиране, се достига до значителни икономии на средства и ремонти . При нас ще получите истинско човешко отношение във връзка с възникналия проблем, бърза и професионална реакция за отстраняването му. Ние работим с висококачествени инструменти, материали и резервни части и не правим компромис с монтажа и сервиза на Вашия климатик. Ако имате притеснение че климатика не работи както трябва, повикайте специалист или се опитайте да си спестите това като имате впредвид :

1. Не отлагайте за по-нататък мерките за поправяне на климатика, освен ако го изключите. Работата му в ненормални за него условия е опасна и може да доведе до много по-скъп ремонт в последствие.

2. Проверете дали е почистен филтъра на вътрешното тяло и го почистете при нужда. Проверявайте го редовно.

3. Рестартирайте климатика, като намерите захранването му и изключите тока за 5 минути. Това може да изчисти евентуални погрешни данни в процесора, записали се в резултат на токово смущение.

4. Ако климатика вдига много шум – това понякога е предпоставка за сериозен дефект, водещ до пълна негодност на машината. Пример за това е случай, в който шума е породен от вибриращи в резултат от работата на компресора части във външното тяло. В резултат на това компресора не може да се охлажда, прегрява и се поврежда. За това разбира се има специалисти които да преценят нещата на място заедно със собственика.

5. Климатика не започва работа веднага: при изключване на климатика от дистанционното или щепсела и включване веднага след това компресорът ще започне работа след около 3 минути, за да предпази бушоните от изгаряне.

6. Незадоволителна работа през лятото:

-При неприятна миризма от вътрешното тяло – проверете дали филтрите не са замърсени.

-През лятото, когато климатика работи в режим на охлаждане във вътрешното тяло кондензира влагата от въздуха, която се събира в специална ваничка и от там чрез специален маркуч тази вода изтича на място предвидено по време на монтажа. При запушване на маркуча от вътрешното тяло „потича” вода. Необходимо е да се свържете със специалист.

-Климатика не достига зададената температура: попречете на директното облъчване на климатика със слънчева светлина; проверете настройките на дистанционното; проверете за отворени врати и прозорци; при наличието на много хора или работещи нагревателни уреди в помещението е нормално да има слаб охлаждащ ефект.

7. Незадоволителна работа през зимата:

- Климатикът издава скърцащ звук в режим отопление – това може да се дължи на автоматичното преминаване в режим размразяване

- При спиране на вентилатора на външното тяло в режим на отопление може да се забележи отделяне на пара – причина за това е работата в режим размразяване. Когато климатикът работи в режим размразяване е нормално да се наблюдава и изтичане на вода.

- Когато включвате климатика в режим отопление, отначало струята, която той подава, е много слаба – причината е, че е необходимо време, за да се затоплят вътрешните фрагменти на климатика.

снимка сервиз 2
снимка сервиз


Начало | Продукти | Лизинг | Обекти | Сертификати | Каталози | Партньори | Сервиз | Контакти
Copyright © 2012 VOKS Ltd | Designed byITGstudio